Olivové fondue

  autor   917x

Suroviny:

8 čiernych olív
400 g ementálu
200 g mladej goudy
4 lyžice šľahačkovej smotany
300 ml jablčného vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica sardelovej pasty
1 strúčik cesnaku
štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup:

Olivy vykôstkujeme, jemne nasekáme. Cesnak očistíme, nakrájame na kolieska, posypeme soľou a roztlačíme čepeľou noža. Oba druhy syra nakrájame na malé kocky, prípadne nahrubo nastrúhame. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák, postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, pokiaľ nevznikne jednoliata masa. Primiešame olivy a cesnak. Maizenu zmiešame so smotanou, zahustíme tým fondue. Primiešame sardelovú pastu a fondue necháme ďalej mierne vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom, paradajkovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus