Omáčka Béarnaise

  autor   3014x

Suroviny:

3 žĺtky
250 g masla
200 ml bieleho vína
1 malá cibuľa
1 lyžica octu
estragón
kajenské korenie
lístky trebuľky
soľ.

Postup:

Do hrnca postupne dáme víno, ocot, nakrájanú cibuľu, estragón, kajenské korenie, soľ a varíme, až kým sa polovica obsahu nevyvarí. Do vychladnutého vývaru pridáme za stáleho miešania žĺtky, postavíme na mierny oheň a za stáleho šľahania pridáme po kúskoch maslo. Správne pripravená omáčka musí byť hustá. Hotovú precedíme, dáme znova na oheň, pridáme nasekanú trebuľku, estragón a spolu zohrejeme (už nevaríme). Omáčku podávame teplú.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus