Opečená zmes morských rýb

  autor   2486x

Suroviny:

1000 g miešaných morských rýb (sépia
sardinky
filé z morského jazyka atď.)
niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 100 g múky
200 ml letnej vody
2 lyžice oleja
1 bielok
soľ. Ďalej: 2 citróny
1 pomaranč
olej na opekanie.

Postup:

Kuchynsky upravené morské ryby umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme worchestrovou omáčkou a citrónovou šťavou a marinujeme asi 30 minút. Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, vodu, olej a vypracujeme cesto. Dáme do chladničky a necháme odpočinúť na 2 hodiny. Potom do cesta opatrne zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielka. Olej rozpálime, morské ryby obalíme cestíčkom a opečieme. Podávame s osminkami citróna a pomaranča. Hodí sa k nim čerstvý sendvič a suché biele víno.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus