Opekaná klobása so zelerovo - zemiakovým pyré

  autor   2240x

Suroviny:

300 g klobásy
100 ml mlieka
2 lyžice masla
1 jablko
250 g zeleru
500 g zemiakov
2 cibule
šťava z pol citróna
1 lyžica oleja
2 čajové lyžičky majoránu
trochu strúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky a zeler popučíme vo vode, v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložíme na teplé miesto. Na panvici zohrejeme lyžicu masla, pridáme majorán a olúpanú, na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné maslo a jablká, poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V hrnci zohrejeme olej a olúpanú, na plátky nakrájanú klobásu z každej strany opečieme. Podávame s pyré, dusenými jablkami, ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus