Opekaná ryža s vajcom, šunkou a zeleninou

  autor   3259x

Suroviny:

100 g šunky
4 vajcia
3 lyžice bieleho vína (alebo mlieka)
250 g ryž
30 g masla
100 g mrazeného hrášku
1 menší pór (alebo cibuľa)
3 lyžice sójovej omáčky
6 lyžíc oleja
soľ.

Postup:

Ryžu uvaríme. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Šunku nakrájame na štvorčeky. Vajcia vidličkou prešľaháme s vínom a trochu osolíme. Na panvicu dáme olej a upečieme omeletu. Hotovú omeletu roztrháme vidličkou na menšie kúsky. Odložíme na teplé miesto. Ryžu za stáleho miešania opekáme na 2 lyžiciach oleja asi 3 minúty. Pór dusíme 3 až 4 minúty vo zvyšnom oleji. Pridáme nakrájanú šunku, hrášok a dusíme ešte 2 minúty. Prilejeme zvyšnú lyžicu bieleho vína, sójovú omáčku, opečenú ryžu, kúsky omelety a všetko spolu ešte opekáme 1 až 2 minúty. Ochutíme podľa potreby. Podávame teplé so zaváranými uhorkami v sladkokyslom náleve.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus