2 lyžice masla
100 g maku
30 g droždia
mlieko
500 g hladkej múky
160 g práškového cukru
20 g práškového cukru
soľ.
Droždie rozmiešame v troche vlažného mlieka, pridáme soľ, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások a mlieko podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto nakrájame a rozšúľame na šúľky asi 1 cm hrubé. Šúľky nakrájame na kúsky, ktoré uložíme na vymastený plech. Necháme chvíľku vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním opekance sparíme vriacim mliekom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.