Opekance s makom

  autor   4866x

Suroviny:

2 lyžice masla
100 g maku
30 g droždia
mlieko
500 g hladkej múky
160 g práškového cukru
20 g práškového cukru
soľ.

Postup:

Droždie rozmiešame v troche vlažného mlieka, pridáme soľ, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások a mlieko podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto nakrájame a rozšúľame na šúľky asi 1 cm hrubé. Šúľky nakrájame na kúsky, ktoré uložíme na vymastený plech. Necháme chvíľku vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním opekance sparíme vriacim mliekom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus