Opekané bravčové mäso

  autor   2541x

Suroviny:

2000 g bravčových rebierok. Koreniny a pochutiny: 1 lyžica vína alebo 2 čajové lyžičky suchého sherry zmiešaného s 1 čajovou lyžičkou marhuľového brandy
220 g roztopeného medu
200 ml svetlej sójovej omáčky
1 lyžica ďumbierovej šťavy
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
5 lyžíc cukru
soľ.

Postup:

Bravčové rebierka vykostíme a nakrájame na prúžky široké 4 cm. Povrch mäsa ľahko naryhujeme vidličkou a do vzniknutých priehlbín vtrieme zmes korenia. Necháme ho marinovať najmenej 60 až 90 minút. Pruhy mäsa priviažme niťou na dlhú kovovú ihlicu a zavesíme na asi 1 hodinu oschnúť. Oschnuté mäso položíme na drôtenú mriežku do pekáča. Potrieme ho roztopeným medom a v rúre pečieme asi 60 až 90 minút, pričom ho často potierame medom. Keď je mäso hotové, potrieme ho zvyšujúcim medom a necháme mierne oschnúť. Podávame ho teplé alebo studené na servírovacom podnose, nakrájané na plátky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus