Opekané filé s paprikovou omáčkou a bylinkový

  autor   3036x

Suroviny:

Filé: 500 g rybieho filé
60 ml bieleho vína
maslo
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
250 ml hovädzieho vývaru (instant)
citrónová šťava
olej
múka
tymian
mleté čierne korenie
soľ. Bylinkové rizoto: 200 g ryž
60 ml bieleho vína
lyžica masla
2 viazaničky petržlenovej vňate
jedna malá cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Papriku očistíme, vyberieme jadrovník, umyjeme a nakrájame na 5 mm štvorce. Cibuľu a papriku opečieme na troche oleja, podlejeme vývarom (vodou) a varíme, až kým paprika nezmäkne. Omáčku prelejeme do mixéra a pomixujeme, ochutíme soľou, korením, štipkou sušeného tymianu a pretlačenými strúčikmi cesnaku. Odložíme na teplé miesto. Medzitým pripravíme rizoto: očistenú a umytú cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s prepláchnutou ryžou za stáleho miešania krátko opražíme na masle. Zalejeme bielym vínom a za stáleho miešania prilejeme 1000 ml vody, prípadne mäsového vývaru. Uvaríme do polomäkka. Potom nakrájame dve viazaničky petržlenovej vňate a zamiešame ich do hotového rizota. Dochutíme soľou a korením. Filé umyjeme, posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Obalíme v hladkej múke a z každej strany krátko opečieme na oleji. Potom filé udusíme domäkka, podlievame podľa potreby. Mäso vyberieme z panvice a odložíme. Výpek na panvici rozriedime vínom, necháme prevrieť a prilejeme paprikovú omáčku. V omáčke rozpustíme 2 lyžice masla a vložíme filé. Podávame s bylinkovým rizotom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus