Oravská kapustnica

  autor   3984x

Suroviny:

250 g bravčového mäsa (lopatka
alebo karé)
250 g klobásy
100 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
40 g hladkej múky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cesnak rozotretý so soľou a majoránom. Mäso a klobásu vyberieme, nakrájame a dáme späť. Podávame s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus