Orechová torta

  autor   6291x

Suroviny:

5 vajec
250 g pomletých orechov
100 g práškového cukru
mletá vanilka
2 lyžice strúhanky
maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie formy. Maslový krém: 1 balíček vanilkového pudingového prášku
2 žĺtky
250 g masla
mlieko (podľa návodu na pudingovom prášku)
100 g nasekaných orechov
50 g práškového cukru
100 g práškového cukru. Na ozdobenie: Čokoládové pralinky.

Postup:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a mletou vanilkou do peny, postupne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov, pomleté orechy a strúhanku. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi pol hodiny. Vychladnutý tortový korpus dva razy prekrojíme, dva diely potrieme maslovým krémom a uložíme na seba, zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty. Nakoniec povrch posypeme nasekanými orechmi a ozdobíme čokoládovými pralinkami. Maslový krém: Z mlieka, pudingového prášku a cukru pripravíme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne primiešame žĺtky, puding a všetko spolu premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus