Orechové rožky

  autor   3481x

Suroviny:

500 g lístkového cesta
olej na vyprážanie. Orechová zmes: Rovnaké množstvo mletých vlašských orechov a orechov kešu
práškový cukor podľa chuti
1 lyžička kardamónu.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkáme, nakrájame na plátky dlhé asi 15 cm a široké 10 cm a na polovicu každého kúska nasypeme asi 2 lyžičky orechovej zmesi tak, aby okraje zostali prázdne. Potom okraje pokvapkáme studenou vodou, cesto zrolujeme, plnku prikryjeme a okraje cesta silno stlačíme. Rožky vyprážame na panvici v rozohriatom oleji (asi 2 až 5 minút), pričom ich obrátime, aby sa zo všetkých strán vypražili do svetlohneda. Hotové vyberieme lopatkou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Orechová zmes: Vlašské i kešu orechy pomelieme, premiešame s cukrom a primiešame kardamón.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus