Orientálna mäsová polievka Kuft

  autor   2467x

Suroviny:

400 g mletého baranieho mäsa
1000 ml mäsového vývaru
2 vajcia
1 lyžica Solamylu
šťava z polovice citróna
zelená petržlenová vňať
šafrán
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mleté mäso zmiešame s vajciami, Solamylom, mletým čiernym korením, soľou, mletou rascou a so šafránom. Zo zmesi sformujeme malé guľky, ktoré varíme v osolenom hydinovom vývare asi 20 minút. Vajcia rozšľaháme s citrónovou šťavou a zatrepeme do vriacej polievky. Nakoniec dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus