Orientálne hovädzie mäso so šampiňónmi

  autor   2730x

Suroviny:

400 g hovädzej sviečkovice
1 vajce
150 g šampiňónov
100 g hlávkovej kapusty
3 lyžice dezertného bieleho vína
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica Solamylu
2 strúčiky cesnaku
1 kapia
2 feferónky
3 lyžice oleja
mäsový vývar.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky hrubé 2 cm a jemne naklepeme. Potom ho nakrájame na hrubšie rezance. Poprášime Solamylom, premiešame s rozšľahaným vajcom a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 2 hodiny. Potom mäso prudko, za stáleho miešania, opečieme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájanú kapustu, rozotretý cesnak, nasekané feferónky a kapiu. Zalejeme vínom, v ktorom sme rozmiešali sójovú omáčku, podľa potreby podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podlievame málo, aby v pokrme nebolo veľa šťavy. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a sterilizovaným hráškom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus