Oškvarkové knedle

  autor   3459x

Suroviny:

2000 g zemiakov v surovom stave
1 vajce
200 g bravčových oškvarkov
350 g hladkej múky
63 g krupice
75 g masti
soľ.

Postup:

Deň vopred uvaríme zemiaky, olúpeme ich a necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme soľ, múku, krupicu, celé vajce a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké diely, naplníme oškvarkami, dobre uzatvoríme a varíme v posolenej vode. Knedle podávame s kapustou a mastíme masťou a oškvarkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus