Ostriež s cesnakom

  autor   2185x

Suroviny:

800 g rýb
1 čajová lyžička masla
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
1 lyžica masti na vymastenie misy
hydinový vývar
mletá rasca
2 lyžice strúhanky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Očistené a vypitvané ostriež vložíme do hrnca, podlejeme hydinovým vývarom, osolíme, posypeme mletou rascou a nastrúhanou cibuľou. Pridáme rozotretý cesnak a varíme asi 20 minút. Ryby scedíme, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme strúhankou a krátko zapečieme v rúre. Podávame s uvarenými zemiakmi, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus