Otvorené knedle varené v pare

  autor   3558x

Suroviny:

Plnka: 170 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
100 g olúpaných kreviet nadrobno nasekaných
2 čierne huby namočené a nadrobno nasekané
24 wonton taštičiek
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 lyžica sezamového oleja
pol lyžičky prírodného cukru
pol lyžičky Glutasolu
1 lyžica kukuričného škrobu
štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mleté bravčové mäso, krevety, huby, soľ a cukor zmiešame dohromady. Pridáme koreniace prísady, dobre premiešame a necháme asi 30 minút stáť. Do stredu každej wonton taštičky položíme lyžičkou plnku. Okraje okolo nej poskladáme, ale úplne ju neuzavrieme. (Vznikne hore otvorená knedľa so stenami pritlačenými k plnke.) Dno knedle mierne stlačíme, aby v paráku stála. Vymastíme obyčajný alebo bambusový parák a knedle doň poukladáme otvormi nahor. Varíme ich v pare asi 20 minút. Podávame horúce so zálevom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus