Ovocná omeleta

  autor   2489x

Postup:

Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme 4 lyžice preosiateho práškového cukru, 4 žĺtky, lyžicu hrubej múky a trocha nastrúhanej citrónovej kôry. Panvicu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou, vylejeme na ňu cesto a v rúre upečieme omeletu. Tesne pred dopečením rozložíme na ňu mäkké, vykôstkované ovocie. Upečenú omeletu preložíme napoly, husto ju posypeme práškovým cukrom, na ktorom rozžraveným žlezným drôtom urobíme mriežky (cukor sa pri dotyku s drôtom zmení na karamel) a preložíme na zohriaty tanier. Nakoniec povrch trocha pokvapkáme rumom alebo arakom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus