Ovocná štrúdľa

  autor   3958x

Suroviny:

Cesto: 4 plátky mrazeného štrúdľového cesta (alebo 1 balíček mrazeného lístkového cesta). Plnka: 120 g masla
1500 g rebarbory (alebo iného ovocia - maliny
čerešne
slivky
jablká)
80 g nastrúhaných mandlí (alebo orechov)
150 g žmľových omrviniek
kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
mletá škorica
1 balíček vanilkového cukru
200 g práškového cukru
2 lyžice kryštálového cukru.

Postup:

Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, nastrúhanými mandľami a trochou mletej škorice. Na panvici speníme maslo, pridáme žmľovú strúhanku a krátko, za stáleho miešania, opečieme. Pridáme kryštálový cukor a trochu mletej škorice. Rúru vyhrejeme, plech vyložíme papierom na pečenie. 2 pláty rozmrazeného štrúdľového cesta položíme na vlhkú utierku tak, aby sa im prekrývali pozdĺžne kraje. Cesto potrieme roztopeným maslom. Obdobným spôsobom pridáme zvyšné pláty. Na jednu tretinu cesta dáme omrvinky, na ne dáme plnku a závin zrolujeme. Položíme na plech, potrieme rozpusteným maslom a v predhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Štrúdľu pred nakrájaním necháme asi 10 minút odpočívať. Nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo osladenou kyslou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus