Ovocný krém

  autor   3095x

Suroviny:

2 vajcia
3 žĺtky
50 g masla
500 ml mlieka
500 g bobuľovitého ovocia (maliny
ríbezle
černice a pod.)
100 g múky
1 struk vanilky
100 g cukru
trocha soli.

Postup:

Vanilku prekrojíme po dĺžke napoly, dužinu vyškrabeme, spolu so strukom dáme do mlieka a necháme zovrieť. Vo väčšom hrnci vyšľaháme do peny žĺtky, vajcia, soľ a cukor (najlepšie je použiť elektrický šľahač). Postupne primiešame múku a pomaly prilejeme precedené horúce mlieko. Krém povaríme za stáleho šľahania asi 3 minúty, odstavíme z ohňa a primiešame maslo. Krém necháme vychladnúť, pričom ho viackrát premiešame. Rozdelíme ho do sklených misiek alebo jednej veľkej misy a dáme schladiť. Ovocie očistíme, umyjeme a podávame s vychladnutým krémom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus