Pálfyho paprikový guláš

  autor   2218x

Suroviny:

1000 g hovädzieho mäsa
50 g masla
2 lyžice oleja
2 kocky bujónu (instant)
ocot
3 mrkvy
malý zeler
500 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička majoránky
3 lyžice mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, rozpolíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci rozpálime olej (masť). Pridáme cibuľu a opražíme dozlata. Primiešame cesnak, majorán a rascu. Znížime teplotu na minimum a primiešame červenú papriku. Podlejeme vodou, premiešame a pridáme mäso. Prilejeme také množstvo vody, aby v nej mäso zostalo ponorené. Pridáme mäsový bujón, ochutíme soľou, korením a octom. Prikryté dusíme na miernom plameni 120 až 150 minút domäkka. Mrkvu a zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. V osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zeleninu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a vmiešame do nej maslo. Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme zo šťavy. Gulášovú šťavu pretrieme cez sito alebo pomixujeme. Pridáme mäso a dve tretiny zeleniny. Premiešame. Podávame ozdobený so zvyškom zeleniny a s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus