Papazjanija

  autor   2233x

Suroviny:

800 g hovädzieho mäsa
100 ml bieleho vína
500 g zemiakov
2 mrkvy
1 zeler
2 paradajky
2 petržleny
1 zelená paprika
100 ml octu
1 lyžica múky
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 feferónka
1 viazanička petržlenovej vňate
1 byľ majoránu
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Nakrájanú zeleninu uložíme na misu, pridáme očistené strúčiky cesnaku (vcelku), nakrájané paradajky a papriku. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nasekanou feferónkou, mletou červenou paprikou, majoránom, bobkovým listom a dobre premiešame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom a striedavo ukladáme vrstvu mäsa, vrstvu zeleniny a vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky. Ocot, víno a múku rozhabarkujeme v 1000 ml vody. Touto zmesou zalejeme navrstvené mäso, zeleninu a zemiaky. Nádobu uzavrieme navlhčeným pergamenovým papierom, previažme a dáme do predhriatej rúry. Dusíme 3 hodiny pri teplote 180 o C. Podávame horúce.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus