Papriková pizza

  autor   2857x

Suroviny:

100 g syra Mozarella
500 g paprík (zelenej
červenej
žltej)
200 g kečupu
150 g cibule
soľ
čierne korenie
tymián
tuk na vymastenie plechu.

Postup:

Pripravíme si cesto. Papriky umyjeme a odstránime z nich jaderníky. Cibuľu olúpeme a spolu s paprikami ju nakrájame na kolieska. Syr nakrájame na plátky. Cesto dáme na múkou posypanú dosku a podľa potreby ho vytvarujeme. Potom ho dáme na vymastený plech a potrieme ho kečupom. Na cesto rozložíme kolieska cibule a paprík, osolíme ho, okoreníme a posypeme tymiánom. Na zeleninu poukladáme plátky syra. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia môžme okraje pizze viackrát potrieť rozšľahaným vajcom alebo vodou. Mozarella je jemný, mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka, dnes sa však robí z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus