Paradajková nátierka s vajciami

  autor   1481x

Suroviny:

4 vajcia
30 g nastrúhaného tvrdého syra
2 papriky
400 g paradajok
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a podusíme, až kým nepustia šťavu a nezhustnú. Potom pridáme nadrobno nakrájanú papriku, ktorú sme umyli, očistili a zbavili jadrovníkov. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dusíme, až kým zelenina nie je mäkká. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka a miešame až do zhustnutia. Takto pripravenú nátierku natierame na chlieb a posypeme nastrúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus