Paradajková polievka s jahňacinou

  autor   2156x

Suroviny:

750 g jahňacieho pliecka bez kosti
1500 g paradajok
2 až 3 čajové lyžičky nastrúhaného chrenu
300 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1000 ml mäsového vývaru
2 chilli papričky
2 lyžice oleja
cukor
rozmarín
1 čajová lyžička mletej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky opláchneme, olúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso nakrájame na kocky a v horúcom oleji ich opečieme dohneda. pridáme kocky cibule, pretlačený cesnak, chilli papričky a nahrubo nasekané rozmarínové lístky. Pridáme paradajky, prilejeme mäsový vývar a všetko povaríme asi 45 minút na slabom plameni. Potom dochutíme paprikou, soľou, korením, štipkou cukru a chrenom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus