Paradajkové fondue

  autor   978x

Suroviny:

200 g ementálu
200 g greyerského syra
125 ml šľahačkovej smotany
2 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 strúčik cesnaku
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice paradajkového pretlaku
štvrť čajovej lyžičky rozmrveného oregana
soľ.

Postup:

Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Cesnak olúpeme, rozpolíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Biele víno necháme zovrieť v hrnci na fondue na sporáku. Postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a s 2 lyžicami šľahačkovej smotany. Zahustíme fondue, primiešame paradajkový pretlak a oregano. Ochutíme soľou a podľa chuti primiešame smotanu. Fondue necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom alebo srbským šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus