Paradajkové špagety s ragú zo sépie

  autor   2047x

Suroviny:

500 g kuchynsky upravenej sépie
šálka červeného vína
4 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
zväzok polievkovej zeleniny (mrkva
zeler
cesnak
petržlen)
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
250 ml šťavy z pečeného mäsa
400 g špagiet s paradajkovou príchuťou
čajová lyžička tymianu
čajová lyžička nasekaného oregana
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej rozpálime na panvici, pridáme cesnak rozotretý so soľou a opražíme. Cibuľu a polievkovú zeleninu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme do panvice a opražíme do sklovita. Očistenú sépiu nakrájame nadrobno, pridáme k zelenine a opäť krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a mäsovou šťavou. Zakryté dusíme na slabom ohni 40 až 45 minút. Pridáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, tymianom a oreganom. Špagety varíme v osolenej vode 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Dáme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus