Paradajky plnené olivami

  autor   2227x

Suroviny:

4 stredne veľké paradajky
50 g čiernych olív
40 g zelených olív v náleve
70 g varenej ryž
3 lyžice strúhaného parmezánu
3 čajové lyžičky zeleného petržlenu
2 lyžice olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rúru zahrejeme na 180 oC. Malý plech zľahka vytrieme olejom a položíme naň umyté paradajky, z ktorých sme odrezali vrch a vnútrajšok malou lyžičkou. Vybratý vnútrajšok osolíme a odložíme. Olivy prelejeme vriacou vodou, necháme v nej asi 1 minútu, potom ich precedíme a osušíme. Vykôstkujeme ich a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich k dužine paradajok a pridáme nasekaný zelený petržlen, nastrúhaný syr, ryžu, zvyšok oleja, korenie a soľ. Vzniknutou zmesou plníme lyžičkou pripravené paradajky. Potom ich dáme asi na 20 minút do rúry. Plnka by mala byť opečená na povrchu dozlata. Podávame teplé až vlažné, ale chutné sú aj studené.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus