Parené buchty

  autor   12635x

Suroviny:

600 g polohrubej múky
20 g droždia
50 g masla
2 žĺtky
400 ml mlieka
marhuľový džm
maslo na poliatie
50 g práškového cukru
mletý mak (orechy
tvaroh
upražná strúhanka) a práškový cukor na posypanie
soľ.

Postup:

Z mlieka, múky, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do zvyšnej múky pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtky, vykysnutý kvások a s vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta sformujeme buchty, dovnútra každej dáme lyžičku marhuľového džmu (môž byť aj zavárané ovocie alebo slivkový lekvár) a necháme ešte pokysnúť. Do väčšieho hrnca dáme asi do jednej tretiny vodu a navrch pevne uviažme čistú látku. Keď voda vrie, poukladáme na látku vykysnuté buchty, prikryjeme ich iným hrncom a paríme asi 8 až 10 minút. Hotové buchty polejeme roztopeným maslom, posypeme mletým makom (orechmi, tvarohom alebo upražnou strúhankou) a cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus