Parené rybie vrkôčiky s kyslým zálevom

  autor   2920x

Suroviny:

380 g filé z platesy s kožou
380 g filé zo zubatice s kožou
380 g makrely s kožou
mleté čierne korenie
soľ. Rybací vývar: 1 karotka (alebo mrkva)
1 cibuľa
1000 ml vody
1 viazanička voňavých byliniek (5 až 6 vetvičiek petržlenovej vňate
vetvičky čerstvého tymianu
1 bobkový list)
6 zrniečok čierneho korenia
2 celé klinčeky. Teplý kyslý zálev: 75 ml olivového oleja
125 ml octu z červeného vína
2 šalotky
2 čajové lyžičky dijonskej horčice
5 až 7 vetvičiek z čerstvého estragónu (alebo tymianu)
7 až 10 vetvičiek z čerstvého petržlenu.

Postup:

Do spodnej časti parného hrnca dáme viazaničku byliniek, zrnká čierneho korenia, 5 ml soli, klinčeky, karotku a cibuľu. Zalejeme vodou, varíme 20 až 30 minút. Mäso zo všetkých druhov rýb narežme na prúžky hrubé asi 2 cm (dostaneme 6 pramienkov z každého druhu). Vedľa seba položíme po jednom pramienku z makrely, platesy a zubatice. Zapletáme ich opatrne jeden cez druhý, aby konce ostali pohromade. Lopatkou preložíme vrkôčiky do vrchnej časti parného hrnca. Osolíme a okoreníme. Vrchnú časť parného hrnca postavíme na spodnú, kde varíme vývar. Parný hrniec prikryjeme a paríme 8 až 10 minút. V panvici zmiešame červený vínny ocot, horčicu a šalotku. Postupne pridávame rastlinný a potom olivový olej. Odstavíme z ohňa, primiešame bylinky, osolíme, okoreníme. Do taniera dáme omáčku, na ktorú položíme vrkôčik. Ozdobíme vetvičkami petržlenu a estragónu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus