Parížska cibuľová polievka

  autor   2704x

Suroviny:

50 g čerstvo nastrúhaného syra
1 lyžica masla
20 g margarínu
6 lyžíc bieleho vína
250 g cibule
3 plátky bagety
400 ml mäsového vývaru
strúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie.

Postup:

Cibuľu olúpeme, nakrájame na jemné prúžky a spolu s maslom dáme do hlbokej nádoby. Varíme prikryté 6 minút pri výkone 600 W. Opekaciu nádobu predhrejeme za 5 minút pri výkone 600 W. Vložíme do nej plátky chleba s margarínom a pražíme 3 minúty pri výkone 600 W. Pridáme biele víno a mäsový vývar a varíme odokryté 10 minút pri výkone 600 W. Polievku ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom a rozdelíme do polievkových šálok. Navrch dáme plátky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom. Syr zapekáme pri výkone 490 W 1 minútu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus