Parížske rezne

  autor   4969x

Suroviny:

4 morčacie rezne
3 vajcia
1 lyžica sušených byliniek (petržlen
bazalka
rozmarín)
hladká múka
citrón
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme. Vyberieme z vrecka, osolíme a okoreníme. Vajíčka s bylinkami vyšľaháme vidličkou. Na panvici zohrejeme olej (na výšku asi 5 centimetrov). Rezne obalíme v múke, namočíme do vajíčok a v horúcom oleji vypražíme z oboch strán dozlata. Rezne podávame ozdobené plátkom citrónu. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a na masle dusená mrkva. Zapíjame suchým bielym vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus