Párky s pórovou omáčkou

  autor   2553x

Suroviny:

300 g póru
100 ml smotany
30 g masti
mäsový vývar
30 g hladkej múky
nastrúhaný muškátový oriešok
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistený pór nakrájame na kolieska, opražíme v rozpálenej masti, osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Prikryjeme a dusíme domäkka. Mäkký pór rozmixujeme, ochutíme muškátovým orieškom, zahustíme nasucho opražnou múkou a povaríme. Nakoniec primiešame smotanu a petržlenovú vňať. Podávame s uvarenými párkami (upražnými vajciami a podobne).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus