Paska

  autor   2873x

Suroviny:

100 ml kyslej smotany
400 g tvrdého tvarohu
140 g masla
150 g olúpaných mandlí
150 g citronátu
250 g hrozienok
140 g práškového cukru. Na ozdobenie: Olúpané mandle
kandizované ovocie.

Postup:

Tvaroh na prípravu pasky musí byť úplne suchý. Ak nie je, vložíme ho do čistej, suchej utierky a dôkladne z neho vytlačíme vlhkosť. Potom ho nastrúhame do veľkej, hlbokej misy a dobre premiešame s ostatnými prísadami. Kotlíkovú (alebo tortovú) formu vyložíme čistým tenkým plátnom, naplníme premiešanou zmesou, povrch opäť zakryjeme plátnom a zaťažíme doskou. Necháme v chlade postáť do druhého dňa. Na druhý deň pasku vyklopíme na rovnú misu a ozdobíme olúpanými mandľami a rozličným kandizovaným ovocím. Podávame s kyslou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus