Pastierska roštenka

  autor   2112x

Suroviny:

400 g hovädzej roštenky
100 g údenej klobásy
150 g údeného syra
2 lyžice kečupu
2 cibule
20 g hladkej múky
50 g masti
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne ich naklepeme a okraje narežme. Osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme v rozpálenej masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a olúpanú klobásu nakrájanú na kolieska. Opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Preložíme do ohňovzdornej misy, posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme kečupom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Zapečené roštenky posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus