Pažítková nátierka

  autor   1685x

Suroviny:

Pol čajovej lyžičky sardelovej pasty
2 natvrdo uvarené žĺtka
1 čajová lyžička jogurtu alebo hustej smotany
150 g rastlinného nátierkového masla
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
3 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
soľ.

Postup:

Do pripravenej misky dáme pažítku, maslo, sardelovú pastu, rozotreté žĺtka a lyžicu jogurtu. Všetko zľahka premiešame na jemnú nátierku, ktorú nakoniec dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podľa potreby prisolíme. Natierame na všetky druhy chleba. Je výbornou pochúťkou na nasucho opražných hriankach.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus