Pečená barania pečeň

  autor   5018x

Suroviny:

750 g baranej pečene (môž byť aj teľacia alebo hydinová)
olej
šťava z 2 citrónov
červená bazalka (alebo majorán)
zelená petržlenová vňať
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Pečeň umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na menšie kocky a prudko opečieme na rozpálenom oleji za častého obracania. Potom ju odstavíme z ohňa, osolíme a okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou bazalkou alebo majoránom. Znova postavíme na oheň a za občasného premiešania opekáme ešte asi 6 až 8 minút. Hotovú pečeň posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou je grécky gazdovský šalát.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus