Pečená hus po staročesky

  autor   3757x

Suroviny:

4 porcie upečenej husi
100 ml bieleho vína
2 lyžice husacej masti
2 cibule
20 g hladkej múky
hydinový vývar
citrónová kôra alebo šťava z citróna
rasca
tymian
soľ.

Postup:

Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme soľ, drvenú rascu, tymian a hladkú múku. Opražíme, zalejeme hydinovým vývarom a povaríme. Dochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou alebo šťavou z citróna a bielym vínom. Precedíme, vložíme porcie husaciny a necháme prehriať. Podávame so zemiakovou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus