Pečená kačica

  autor   7675x

Postup:

Najprv z krídel, krku, zo žalúdka a srdca, z nakrájanej cibule a zo zelenej petržlenovej vňate pripravíme vývar, ktorý počas varenia trocha osolíme. Kačaciu pečeň rozotrieme a udusíme na portskom víne a koňaku. Vypitvanú kačicu dáme na pekáč, vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Potom kačicu vyberieme, šťavu zlejeme a odložíme. Z upečenej kačice odrežme prsia, nakrájame ich na tenké plátky a odložíme. Stehná takisto odrežme a odložíme. Potom všetky zvyšky mäsa z kačice prelisujeme cez lis, aby sme získali šťavu. Nakoniec cez lis pretlačíme aj vývar z krídel, krku, zo žalúdka a zmiešame ho so šťavou, ktorú sme získali vylisovaním zvyškov mäsa. Plátky mäsa z pÅ•s a udusenú pečeň dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme vylisovaným extraktom, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme za stáleho miešania, až kým šťava nezhustne a nezhnedne. Potom všetko podľa chuti dosolíme, okoreníme a podávame. Ako druhý chod podávame kačacie stehná, ktoré sme predtým ešte trocha dopiekli a zaliali zvyšnou šťavou z pečenia.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus