Pečené bravčové koleno

  autor   12193x

Suroviny:

1 bravčové koleno
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
2 klinčeky
rasca
soľ.

Postup:

Mäso očistíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme 1 cibuľu a cesnak. Varíme do polomäkka. Vyberieme z vody, povrch narežme do mriežky, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, osolíme a uložíme do vymasteného pekáča (alebo ohňovzdornej misy). Druhú cibuľu nakrájame na kolieska, pridáme ku kolenu, pokvapkáme roztopenou masťou, podlejeme vodou a dáme piecť. Najprv pečieme zakryté, neskôr odkryjeme, aby sa koža stala chrumkavou. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a koleno potierame vypečenou šťavou, v ktorej sme rozmiešali drvené klinčeky. Podávame s varenými zemiakmi, prípadne s chlebom a s horčicou, alebo so sterilizovanými cibuľkami - šalotkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus