Pečené bravčové mäso s karfiolom

  autor   2536x

Suroviny:

1000 g bravčového mäsa s kožou
1 kyslá smotana
1 karfiol
1 lyžica horčice
zelenina do polievky (mrkva
petržlen
zeler
kaleráb
kel)
petržlenová vňať
rozmarín
kukurica (mrazená alebo konzervovaná)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a kožu krížom-krážom narežme. Potrieme horčicou, korením a soľou. Zeleninu do polievky očistíme, umyjeme a nakrájame. Mäso dáme do pekáča, pridáme zeleninu a pečieme v predhriatej rúre na spodnej polohe mriežky pri teplote 200 oC asi 100 minút. Z času na čas podlievame vodou (500 ml). Medzitým umyjeme karfiol a rozoberieme ho na ružičky. V osolenej vode povaríme 15 minút. Ak použijeme mrazenú kukuricu, pridáme ju ku karfiolu a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme z rúry a odložíme na teplé miesto. Omáčku prepasírujeme cez sito do hrnca a rozriedime 500 ml vody. Vmiešame kyslú smotanu, ochutíme, prípadne zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. V tomto prípade necháme krátko prevrieť. Pečené mäso podávame s varenými zemiakmi, s karfiolom a kukuricou, ozdobené vetvičkami rozmarínu a petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus