Pečené jablká s vínovým krémom

  autor   2793x

Suroviny:

Pečené jablká: 4 rovnako veľké kyslejšie jablká
50 g lieskových orieškov
1 lyžica rumu
50 g zmäknutého masla
40 g cukru
1 vrecúško vanilkového cukru. Vínový krém: 350 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica cukru
šťava z pol citróna.

Postup:

Lieskové oriešky najemno nasekáme, vymiešame s maslom, vanilkovým cukrom a dochutíme škoricou a rumom. Jablká umyjeme a jadrovníky dôkladne vykrojíme. Pripravené jablká naplníme orieškovou hmotou a zarovnáme do pekáča s pokrievkou, ktorý je vhodný na pečenie v mikrovlnej rúre, alebo ich dáme do misiek ako jednotlivé porcie a prikryjeme priesvitnou fóliou. Jablká pečieme najskôr 5 minút pri 600 W, potom prepneme rúru na 420 W a 4 minúty dopekáme. Jablká necháme zakryté odležať. Do nádoby s okrúhlym dnom dáme vajce a žĺtok a trieme s maizenou tak dlho, kým sa nerozmiešajú všetky hrudky. Potom pridáme citrónovú šťavu a cukor podľa chuti. Zľahka vmiešame víno. Dávame pozor, aby sa usadenina úplne rozmiešala. Najlepšie je použiť metličku na šľahanie snehu. Krém necháme v rúre 4 minúty pri 600 W povariť. Medzitým ho aspoň raz metličkou premiešame. Uvarený krém našľaháme a podávame s jablkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus