Pečené jablká

  autor   3553x

Suroviny:

4 lyžice masla
200 ml bieleho vína
100 ml Marsaly
40 ml koňaku
4 jablká
4 lyžice cukru. Ďalej: 100 g marcipánu
3 lyžice sladkej smotany
50 g nasekaných píniových semiačok
3 lyžice hrozienok.

Postup:

Jablká zbavíme jadrovníka pomocou špeciálneho noža. Postavíme ich do vymastenej ohňovzdornej formy. Polejeme bielym vínom, Marsalou a koňakom a posypeme cukrom. Pečieme v rúre predhriatej na 220 oC 15 až 20 minút. Medzitým zmiešame marcipán, hrozienka, sladkú smotanu a nasekané píniové semiačka. 5 minút pred ukončením pečenia marcipánovú masu rozdelíme na jablká a zapečieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus