Pečené jahňacie mäso na elbasanský spôsob

  autor   2449x

Suroviny:

1000 g jahňacieho mäsa
4 vajcia
700 ml kyslého mlieka
100 g masla
100 ml bieleho vína
1 viazanička petržlenovej vňate
5 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso osolíme a okoreníme, dáme na pekáč a polejeme horúcim maslom. V rúre ho pečieme 90 minút pri teplote 180 oC, pričom ho občas polievame bielym vínom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, nakrájame na menšie kusy a opäť vložíme na pekáč. Medzitým zmiešame kyslé mlieko, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Zmes nalejeme na mäso a dáme na 15 minút zapiecť. Podávame s novými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus