Pečené kurča na smotane

  autor   6425x

Suroviny:

1 kurča
250 ml kyslej smotany
2 cibule
1 strúčik cesnaku
2 lyžice bravčovej masti
200 ml hydinového vývaru
2 lyžice mletej červenej papriky
pol čajovej lyžičky mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Kurča umyjeme, vypitveme, rozštvrtíme a necháme obschnúť alebo osušíme. Potom porcie kurčaťa opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán dozlata a vyberieme. Tuk z panvice trochu zlejeme a na zvyšku tuku opražíme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak dohneda. Pridáme mletú červenú papriku a hydinový vývar, vložíme opečené porcie kurčaťa, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, zohrejeme, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou a ľubovoľným šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus