Pečené pleskáče s hríbmi

  autor   2766x

Suroviny:

2 pleskáče po 500 g
šťava z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 400 g hríbov
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
50 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
1 lyžica horčice
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 cibule
200 ml mäsového vývaru
1 lyžica tymianu.

Postup:

Kuchynsky upravené pleskáče umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Maslo rozpálime v pekáči, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Očistené hríby nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Navrch položíme ryby a pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 18 až 20 minút. K hríbom pridáme horčicu, paradajkový pretlak a tymian. Primiešame smotanu a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Ryby dáme na taniere a podávame s omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus