Pečené plnené baklažány

  autor   2895x

Suroviny:

4 baklažány
3 lyžice oleja. Plnka: 2 mrkvy
polovica malého zeleru
4 paradajky
2 veľké cibule
1 strúčik cesnaku
strúhanka
trocha oleja
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rovnako veľké baklažány s hladkým, lesklým povrchom umyjeme a odkrojíme stopku tak, aby kúsok z nej ostal na každom baklažáne. Potom ich prekrojíme do dĺžke, dužinu vyberieme, baklažány položíme na rozpálený olej šupkou nadol a opečieme. Ešte horúce prenesieme na menší pekáč a naplníme plnkou. Na plnku položíme kolieska paradajky, všetko trocha posypeme strúhankou, pokvapkáme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Plnka: Očistenú cibuľu, mrkvu a zeler nastrúhame nadrobno a podusíme na zvyšku oleja po opekaní baklažánov domäkka. Pridáme rozštvrtené paradajky a nastrúhaný cesnak, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a dusíme, až kým plnka nezhustne. Podávame teplé alebo studené, ozdobené kolieskom citróna, najlepšie s chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus