Pečené plnené papriky

  autor   3499x

Suroviny:

4 veľké (8 malých) zeleninové papriky
100 g ementálu
4 paradajky
1 lyžica masti na vymastenie
mäsový vývar (instant)
soľ. Plnka: 300 g bravčového mäsa
2 vajcia
2 žmle
2 lyžice mlieka
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Papriky zbavíme jadrovníkov, umyjeme, naplníme pripravenou plnkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Obložíme ich nakrojenými paradajkami, osolíme a posypeme nastrúhaným ementálom. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka: Umyté a nakrájané mäso pomelieme spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme na malé kocky nakrájané žmle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, rozšľahané vajcia a mleté korenie. Podľa chuti osolíme a dobre premiešame. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus