Pečené rybie závitky

  autor   3032x

Suroviny:

250 g rybieho filé
50 g šunky
50 ml ryžového vína (môžme ho nahradiť dezertným vínom)
4 vlašské orechy
ďumbier
olej na opekanie
soľ. Cestíčko: 2 bielky
kukuričná múka (maizena)
soľ.

Postup:

Rybie filé rozdelíme na 8 tenkých plátkov, ktoré osolíme, pokvapkáme vínom a drveným ďumbierom. Do stredu každého plátku dáme polovicu jadra vlašského orecha, posypeme ho šunkou nakrájanou nadrobno a pevne stočíme do závitka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, osolíme ho, pridáme trocha kukuričnej múky (maizeny) a vymiešame cestíčko. Rybie závitky napichneme na tenké drievka, opatrne namočíme do cestíčka a opečieme na rozpálenom oleji podľa veľkosti asi 6 až 8 minút. Podávame so sladkokyslou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus