Pečené teľacie mäso na víne

  autor   1999x

Suroviny:

600 g mäsa zo stehna (alebo z pleca)
100 g údenej slaniny
100 ml bieleho vína
100 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
200 g hladkej múky
2 sladkokyslé uhorky
mäsový vývar
1 bobkový list
3 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vhodný kus mäsa prešpikujeme pásikmi údenej slaniny a sladkokyslými uhorkami. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Na zvyšku rozpražnej slaniny speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, vložíme pripravené mäso a opražíme. Podlejeme vínom, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a nové korenie. Podlejeme mäsovým vývarom a zakryté upečieme domäkka. Šťavu so zeleninou pretrieme, zahustíme múkou a povaríme. Podávame s varenými zemiakmi, ktoré pokvapkáme šťavou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus