Pečené teľacie mäso nakyslo

  autor   1977x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna
údená slanina
100 ml smotany
200 ml octu
1000 ml vody
1 cibuľa
10 g bieleho korenia
1 lyžica vývaru
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistené teľacie stehno potrieme soľou a mletým čiernym korením. Potom pripravíme moridlo z octu, vody, bobkového listu a nakrájanej cibule. Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou a na masti pečieme pri častom podlievaní moridlom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu ďalej varíme, pridáme víno, vývar, múku a smotanu. Mäso nakrájame na tenké plátky a dáme na misu. Šťavu podávame osobitne. Podávame s kysnutou knedľou alebo s cestovinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus